Összes oldalmegjelenítés

2018. május 30., szerda

Aktuális- társkeresős csalás-sztori !!!!!!!! Figyelem! Olvasd végig!

Kénytelen vagyok védeni magam, így a társkereső oldal nevét és annak másik változatát, ami szintén így működik, kivettem. Privátban kérdezz rá, melyikről van szó, ha bizonytalan lennél és kérlek, olvasd végig az írást!
Az alábbi linken tájékozódhatsz: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/szazakat-vertek-at-a-tarskereso-oldalak-2460007  Ez országos hír, itt még százakról van szó, nos, ez már ezres nagyságrendű, akár több ezres, mi "csak" 907 emberrel vagyunk kapcsolatban!

" Élénken emlékszem válásom után, az első, vidékre költözésünket követő hajnalra. A nagy pakolás, dobozolás, fúrás-faragás után el kellett volna ájulnom, és éppen azon is voltam, bezuhantam régen családi, mára szingli ágyamba, s a frissen felhúzott ágyneműm tetején szembe nézett velem egy béka. Nem tudom, talán a virágokkal költözött be, s úgy gondolta, keres magának valami puha zegzugot, elindult felfedező útra, de döbbent, merev tekintetemben elhagyta a bátorsága. Szemeztünk. A béka kedves meghittségre vágyhatott, én szintén, de béka nélkül. Tele volt a fejem, a szívem, a lelkem zagyvasággal, pont egy akármilyen rendű, szürke kis hűvös lény hiányzott hozzá. Nem ijedtem meg, szoktatva voltam az élőlényekhez, gyermekem ezer féle állatot hozott haza, hivatása volt a mentés. Nyitva volt az ajtó a hajnali lebbenésre vágyva, s éreztem is, hogy meg kellene mozdulnom, de a fáradságtól már nem tudtam... Megfogtam a velem szemezőt és kidobtam az ágyamból, ki az ajtón, a szabadba, Anyatermészet lágy ölébe. Gondoltam, ott mégis csak ismerősebb számára. Amikor lezuhant a szemhéjam, az kóborolt agyam légpárnáin, hogy elfelejtettem megcsókolni. És most már nem is tudom. És ebből a szerencsétlenből már soha sem lesz királyfi...."
Hol is kezdjem?
Fiatal, energikus nőként nem akarnék még nyugállományba vonulni, gondoltam ismerkedem. Ma már bevett szokás, és alternatíva hiányában nagyon nincs is más egy dolgozó, javarészt elfoglalt embernek, mint az internetes társkeresés. Bár olyan lutri és személytelen, mint amilyennek hangzik, egy-egy jó beszélgetést, oltári szerencsés összetalálkával egy-egy valamire való kapcsolatfélét azért ki lehet hozni belőle. Persze, majd mindegyiken ugyanazokat az arcokat találod, ugyanazokkal a nevekkel vagy ezek variációival, és akiket már láttál kétszer, már-már ismerőseid, sőt, egy idő után eszedbe jut, hogy "jaj, neki sem sikerült senkit sem megismerni ebben az évtizedben... " Javarészt korrekt oldalakat láttam, s bár az ingyenes regisztráció csak kacsa, mert bárkit szeretnél megismerni, az már pénzbe kerül, nem kevésbe, de magyar viszonyokat tekintve eddig én nem költöttem sokat. Eddig.
Történt ugyanis, hogy regisztráltam a megunásig ismert társaim közül egy megbízhatónak írt és média fórumokon kiemelt és tanúsított társkeresőre.  Minden klafa volt, hipp-hopp lehetett regisztrálni, és már érkeztek is az értesítők, hogy ki akar megismerni - engem?!
 Olyan szívdöglesztő, karakteres fényképekkel rendelkező, kizárólag diplomás, ügyvezető igazgatók, mérnökök, orvosok és vállalkozók, vezetők és menedzserek akartak kapcsolatba lépni velem, néhány művész, néhány extrém menő pasi, hogy gondoltam, ez nem egy normális felállás... De mint minden nőt, fordított esetben férfit, hát persze, hogy engem is elszédített a vélt siker lehetősége, gondoltam teszek egy próbát, egy hónapra előfizetek, lesz, ami lesz... Néhány beszélgetés, egy kedves Mackó megismerése, nagyjából ennyi volt a sikerélményem. Persze, a nagy nyüzsgés idővel elhalkult, és a valós keresők már hús-vér férfiak voltak, szexet akartak orrvérzésig, nagyjából kép alapján 70 éves, de a lapján csak 47-et vallott be, a világon semmit sem árult el magáról, de nem is érdekelte semmi, rá is döbbentem, pártában maradok, valamire való Élő Lény nélkül. Egy valami nem változott, mindenki qurvára diplomás és kimagasló végzettségű volt, s bár gondosan átnéztem a kézműves-szakmunkás régiót is, ott alig lézengett valaki. Gyanítottam valamit, nem ehhez voltam szokva. A magyar társkeresőkőn legalább becsületes munkás arcokat látsz, olyanok, amilyenek, viharvertek, érzelemmentesek, pólóban vagy tükör előtt fotózkodva, kopaszon vagy gimis képeken, autóval vagy motorral, mindegy, csak férfias legyen, de néhány magasabb végzettségű emberen kívül nem sok múlatja nőkereséssel az idejét. Van nekik bőven, ez a tapasztalat.
 Jól van, gondoltam, ellevelezgetek itt azzal, akivel lehet, míg lejár az egy hónapos előfizetésem, ennyit buktam, ezt még ki lehet bírni.
És akkor lejárt az előfizetésem. Ezt onnan tudtam meg, hogy hétvégén, éjszaka elkezdték inkasszózni a számlámat. Hogy nincs rajta pénz, nos, életemben először ez volt a szerencsém! Gyorsan utána akartam nézni a dolgoknak, és nem sikerült. Valahogy nagyon nem. Végül, nagy nehezen kiderítettem, hogy a prémium tagságot külön kell előbb lemondani, és azután ők majd, valamikor törlik a profilomat, és majd ez után, 10 évvel az adataimat. Mondjam le emailben a prémium előfizetésemet, amit ők már meg is hosszabbítottak automatikusan, és ezért nekik jár pénz. Nem egy havi, hanem ők úgy döntöttek, hogy 3 hónapig meghosszabbítják a tagságomat, és ez persze már nem 1990 Ft, hanem 27456. Lemondani, ja, azt 7 nappal a lejárat előtt, de a regisztrálás után 14 napnál előbb nem lehet, hogy faxot küldök egy elérhetetlen és letölthetetlen lemondó nyilatkozattal Luxemburgba. Mi van?????
És akkor kezdtem kicsit bepánikolni!
Józanésznehagyjel!
Nyomozni kezdtem, amint volt rá időm, és rábukkantam egy facebook csoportra, akik már közel 900-an vannak károsultak, kisemmizett, becsapott és megalázott emberek! Amint beléptem a zárt csoportba, megkaptam a horror sztorikat telibe, és még szerencsésnek mondhatom magam, mert nekem egy kártyaletiltásba került, míg más 17-23-43ezer forintot fizetett, behajtócéggel fenyegetve, tönkretéve, idegesen, kikészülve. Kiderült, ez egy legális vállalkozás, mesterien élnek vissza, hogy senki sem olvassa el az apróbetűket, amikor regisztrál, mivel az ingyenes. Azután elkezdik bombázni a mézesmadzaggal, és belehajszolják az óvatosakat az egy hónapos előfizetésbe, de olvastam aki négy hónapot fizetett ki, havi 8000 Ft.-ot számolva, 36000 Ft.!, természetesen számla nélkül. Hogy nem kérdezik meg az előfizetés lejáratakor, hogy te mit akarsz, alapvető emberi jogaidban sért. Hogy automatikus az előfizetés, számomra azt jelenti, hogy rákérdeznek, hogy mehet-e, kattintasz, ide-vagy oda, ahova neked jó, nos, ez kimaradt a gondos tervezésből. Hogy nincs beleszólásod, sem az előfizetés időtartamára, sem összegére vonatkozóan, és két előfizetési összeggel nem nagyon találkoztam, semmi sem egységes és következetes, és nincs róla tájékoztatás, nem érvényesülnek alkotmányos jogaid, úgy is mint a szabadsághoz, önálló döntéshez, saját fizetésedhez való jogod és nem is tudsz változtatni rajta, ez a döbbenetes! Hogy senki nem irat veled alá a számládhoz való korlátlan hozzáférést, semmiről sem kapsz számlát, értesítést, ez jogsértés, büntetendő fajta, szerintem.
Ez a társkereső 10 éve kopasztja a rászorulókat Európa szerte, de senki sem tudja megállítani őket.  Mi, magyarok sem.
Mint utóbb kiderült, ott rontottam el a dolgot, hogy amikor egy hónapra előfizettem 1990 Ft-ot, a fizetéskor a lap alján megjelenő, nem részletes, nem kiemelt és nem hangsúlyozott halvány, apróbetűs részt nem olvastam el, (amit kinagyítva lehet csak elolvasni) hanem a kiemelt és harsány "Legyél prémium tag mindössze 30 másodperc alatt!" , és az alatt megjelenő ismert bankkártyás fizetési módozatra figyeltem.
Bedőlünk, fizetünk, és ráfizetünk.
 Olvasva a zárt csoport történeteit, reménytelennek látom a leiratkozás esélyét. Teljesen random működik, ha akarnak nem válaszolnak, tudomást sem vesznek az emailről, ha akarnak válaszolnak, fenyegetőznek, rád küldik a behajtókat, mert a lemondó nyilatkozatban a személyes adataiddal tudsz kilépni. Ha megadod, jönnek a behajtók, és az összegnek nincs határa. Adataidat átadják a behajtócégnek, kiszolgáltatva és elárulva az adatvédelmi szabályzatot. Ha nagy nehezen lemondtad a prémium előfizetést, a profilod még ott van, de persze, én teleírtam figyelmeztetésekkel, (Nagy bajban vagy! Menekülj! Cserélj kártyát, bankszámlaszámot! Lépj ki időben! ) nos, ezt le fogják tiltani gondolom, az adataidat használják, több százszorosan sértik a jogaidat, átgyalogolnak rajtad és nincs mögöttük senki, aki megfogható lenne.
Jogorvoslás? Van, létezik, szintén sok pénzbe kerül. Mit tudsz tenni? Nem regisztrálni semmilyen külföldi tulajdonú társkeresőre,  sem a hozzátartozó nem tudom megjegyezni a nevét oldalra, és megmaradsz a megszokott, ismerős, inspiráció nélküli bázisoknál. Ez a szolgáltató bázis tisztességesebb. Ugyan, a felhasználókat ismered, minden alkalommal ugyanannak a Bálintnak válaszolsz, hogy még mindig nem szeretnéd megismerni, mert hova tovább 8 éve 64 éves, és egyébként sem szeretnél korcsmárosné lenni, de ez van. Pártában maradsz, petrezselymet árulsz, ha már korcsmárosné nem akarsz lenni, és várod az öreg korodat, amikor már az almakompót okoz kihívást és izgalmat, majd elmúlik minden szépen, csendesen.
Azért írtam és vállaltam a balfaszságomat és esendőségemet a nyilvánosság előtt, hogy másokat megvédhessek a csalás áldozatává való válástól!
A csoport elérhetősége:
https://www.facebook.com/groups/2033948126889853/
részlet a csoportból:
"Ügyvédi segítségünk dr.XY csoporttag. Vele készül a csoportos ügyvédi "ellentámadás" a (társkereső )ellen.Ő képviseli a csoportot a médiában is. Aki szeretne még csatlakozni az ügyhöz az írjon... (email cím a csoportban)
Többen küldtünk panaszlevelet az Európai Fogyasztói Központ felé.
Volt akit elutasítottak, de pl. én olyan választ kaptam, hogy továbbítják a panaszomat a luxemburgban üzemelő fogyasztóvédelemnek. Ehhez én egy 17 melléklettel alátámasztott panaszlevelet küldtem. Pici előrelépés.
A csoport ügye szerepelt már a médiában is.
RTL Klub reggeli c. műsorában és a Hír TV fogyasztóvédelmi műsorában a "Panaszkönyvben" is.
Többen tettek feljelentést a rendőrségen is.
A NAV-nál is jelentettük őket számlaadás elmulasztása miatt.
Folyamatosan lehúzó véleményeket írunk a Facebook hírdetésükhöz.
A Google-nál is többen jelentették őket.
Aki tenni akar az tegyen ellenük. Ha van még új ötlet akkor azt szívesen vesszük. Remélem egyszer sikerül leradíroznunk őket a netről legalább itt Magyarországon."

A zárt csoport nagyon jó, és hasznos dolgokat lehet belőle megtudni, tele van férfiakkal és nőkkel egyaránt, és pótolhatatlan a kétségbe esett emberek számára, de mivel zárt, nem figyelmeztet előre! Amikor ennek a társkeresőnek utána néztem, sehol sem találtam a csalásra figyelmeztető írást, blogot, olvasnivalót. Ezt szeretném pótolni! Én ennyit tudok tenni, és ez nagyon nem sok...
Ha már beleestél a csapdába, kérlek, tájékozódj a csoportban! Mindenképpen, előbb változtasd meg a fizetési eszközöd elérhetőségét! (ha kártya, akkor tiltsd le, ha bankszámla, akkor számlaszám csere!) A Központi Nyilvántartóban pedig tiltsd le az adataid kiadását harmadik félnek ! http://www.nyilvantarto.hu/hu/adatletiltas#dok! ( online ügyfélkapuval ez gyorsan megy, azt nem tudom, mennyi az átfutási idő, de próba-szerencse! Minden másra ráérsz a pánik elmúlta után!
Ez van, és ez nagyon-nagyon nem jól van így!
 Ui: Kedves Európai Olvasók! Terjesszétek a magyarok között az információt! Akik ugyanúgy ki vannak szolgáltatva a társkeresőknek, sőt, talán jobban, ők is információra szorulhatnak! Köszönöm!
A sztori utóélete: Mindenféle fórumon letiltottam az adataim kiadását, gondoltam, meg tudom védeni magam. Hivatalosan is több tucat levelet írtam a társkeresőnek, hogy megszüntessem a tagságomat, megtiltottam az adataim harmadik félnek való kiadását, számon kértem a tárolt adatok életét, hogy mit tárolnak, mit kezdenek vele, kinek adják el, hol történik a tárolás, amire egyáltalán nem kaptam választ. Hivatkoztam az adatvédelmi törvényre, jogaimra, de semmi. Majd egyszer csak, figyelmeztetett a gépem vírusvédő programja, hogy idegen behatoló figyeli a tevékenységemet, elkezdtek hívogatni ismeretlen számok, ami azért érdekes, mert ezt az adatot soha, sehol sem adtam meg, mégis, hozzájutottak, majd érkezett a postaládámba egy feladó nélküli boríték egy német behajtócégtől, angolul írt levélben 152 eurós tartozást említve. Ha azt hiszed viccelek, nos, nem. Hogy mit tudok tenni? Leszarom. Beszüntettem minden kommunikációt, és a társult perbe szálltam be. Nem fogok fizetni azoknak, akik, ahogy mostanra már több, mint 1000 társam közül valaki megfogalmazta, hogy a "kiszolgáltatott érzelmek vámszedői". Szégyenletesnek tartom, hogy ez a cég, több tucat alvállalkozásával, más néven, de ugyanazt a tevékenységet folytatja, és így szerez magának tetemes hasznot, mások becsapásával, zsarolásával, megfélemlítésével. Ezt támogatja a közösségi média, és még egyik neves cég se bontott velük szerződést. Hogy hitelt rontanak, bizalmatlanságot gerjesztenek, ennek okán később sokkal több pénztől esnek el, több ezer felhasználó szünteti be azokat a tevékenységeket, amiket napi szinten űzött, pl. facebook, twitter, társkeresők, internetes vásárlások, hírdetésekre reagálás, ez már legyen az ő dolguk. Ha megéri nekik ezt a szemetet támogatni, ám legyen. Bár eddig szomorú a mérleg, hiába indult ellenük számos eljárás, még működnek, de mindenkit utolér a végzete. Amennyi jókívánságot kaptak már, egyszer összeáll a csillagzat és belebuknak. Ez nem kérdés, ez csak idő.

6 megjegyzés:

  1. én is BE2 becsapott vagyok, még nem csatlakoztam a fb Zárt csoportba
    emailben kértem a prémium tagságom megszüntetését, miután kaptam egy német-angol boritékot, benne 103 euros csekket

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És hogy tudott végül kiszallnikiszallniaz egészből? Kérem valaszoljon, nem szeretnemha engem is lehúznának

      Törlés
    2. És hogy tudott végül kiszallnikiszallniaz egészből? Kérem valaszoljon, nem szeretnemha engem is lehúznának

      Törlés
  2. Hm... Èrzetem az első pillanatban hogy ez àtbaszàs☺

    VálaszTörlés
  3. Te pedig nagyon jòl irsz. Olvasmányos ès szabatos.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! Én is áldozatul estem a csalásnak, tőlem 20 ezer forintot szedtek le a bankkártyámról. Egyből írtam az ügyfélszolgálatra vagy 3 levelet és print screent is csatoltam és követeltem, hogy térítsék vissza a jogtalanul levont pénzt, mert nem járultam hozzá a prémium tagsághoz, és megírtam nekik, hogy az összes hivatalos szervnél feljelentem őket hazai és EU-s viszonylatban is és mit képzelnek magukról, hogy egy külföldi számra faxon vagy levélbe majd küldöm a személyes adataimmal a lemondó nyilatkozatot, ami a GDPR védelme alatt is állnak egyrészt?! A bankomnak is írtam most nem régiben egy panaszlevelet, ahol leírtam az esetet mi történt és megtiltottam a bankomnak, hogy bármilyen kifizetést annak a Be2 cégnek teljesítsenek, mert csalás áldozata lettem. A bankomat is számonkértem, hogy hol maradt a kétlépcsős azonosítás internetes vásárláskor, és az sms kód küldése, hogy valóban jóváhahagyom-e a tranzakciót és várom a magyarázatukat. Mélységesen fel vagyok háborodva. Én telefonos alkalmazásként próbáltam letölteni eleinte, nem működött, aztán a telefonomon használtam az alkalmazást, meg sem fordult a fejembe, hogy majd ők eldöntik helyettem, hogy a tagságom automatikus lesz. Más nagyobb társkereső oldalon is automatikusan indul a tagság, de ott rákérdeznek, vagy figyelmeztetnek, hogy vagy mondjam le, vagy leemelik az összeget a kártyámról. A bankkártyámat azonnal megmondtam a banknak írásban, hogy tiltsa le. A be2 oldalán az adatlapomról leszedtem az összes képem, minden adatot töröltem és kiírtam személyes üzenetbe, hogy lássa mindenki, hogy olvassanak utána ennek az oldalnak és nézzék meg a facebook csoportot is, aztán vagy 60 embernek pribát üzenetbe elküldtem, hogy lehúztak 20 ezer forinttal a megkérdezésem nélkül egy olyan tagság miatt, amire elő se fizettem. A lemondó nyilatkozat nálam fel sem jön már felbukkanó ablakba, hiába megyek rá, másrészt biztos, hogy személyes adatokat nem adok meg egy csaló, szélhámos bandának, hogy utána rám járjanak. A facebook csoportba már a jelentkezési szándékomat elküldtem, és ha vannak még újabb becsapottak, károsultak, csatlakozom a közös perindítási szándékhoz. Rohadjon meg az ilyen mocskos, szemét banda! Írni fogok a hivatalos szerveknek is és az EU-s szervnek is ez ügyben.

    VálaszTörlés